Logo základní školy Kuncina

Školní jídelna při ZŠ Kunčina

ilustrační foto

Tel. číslo: 605 930 871

Pracovní doba ŠJ: 6,00 – 14,30

Vydávání obědů: 11,25 – 13,30

Placení obědů: !! POSLEDNÍ 2 PRACOVNÍ DNY V MĚSÍCI!!

Odhlašování obědů: Oběd je možné si odhlásit nejpozději den předem do 12,00

Výdej obědů pro nemocné do přinesených nádob pouze PRVNÍ den nemoci

Vnitřní řád školní jídelny ZŠ Kunčina


 

Jídelníček

 


Hmotnost jedné porce v hotovém stavu v gramech

  l. ll. lll. D
Houskový knedlík 96 112 144 160
Bramborový knedlík 120 140 160 200
Bramborová kaše 150 175 200 250
Brambory vařené 150 175 200 250
Rýže dušená 96 112 128 160
Těstoviny 120 140 160 200
Kuřecí maso 37,2 43,4 49,6 62
Hovězí maso 36 42 48 60
Vepřové maso 37,2 43,4 49,6 62
Sekaná 60 70 80 100
Rizoto 168 196 224 280
Zapečené těstoviny 210 245 280 350
Čočka na kyselo 150 175 200 225
Hrachová kaše 180 210 240 300
Špenát – zelí 66 77 88 110
Omáčka 90 105 120 150

 


-Alergeny ve školních jídelnách

Povinnost poskytování informací o potravinách spotřebitelům vyplývá z Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které nabývá účinnosti dne 13.prosince 2014.Dále je zde platná vyhláška č.113/2005 Sb.,o způsobu označování potravin, ve znění pozdějších předpisů- dle § 8,odst. 10.

Od 13.prosince 2014 je povinností školní jídelny informovat strávníka o tom, zda se v nabízeném pokrmu vyskytují látky nebo produkty vyvolávající alergii.
Jedná se o 14 vybraných alergenů.Každý strávník si musí tyto látky hlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační, nikoli povinnost zajistit dietní stravování odpovídající individuálním dietním požadavkům.
Přítomnost alergenů v pokrmu a nápoji bude označena na jídelním lístku číslem.Seznam alergenů najdete na našich webových stránkách, na nástěnce vedle jídelníčku a ve školní jídelně.

Připravila: Lenka Skáceliková

sez-alerg-2014

 


Projekt Ovoce do škol

obrazek obrazek obrazek

Doprovodný program" OCHUTNÁVKOVÝ KOŠ"

Dne 5.5.2017 se uskutečnila akce ,, OCHUTNÁVKOVÝ KOŠ„,což je doprovodný program celoročního projektu ,, OVOCE A ZELENINA DO ŠKOL“.Tato akce se týká žáků 1.-5.ročníku.Děti ochutnávaly různé druhy ovoce a zeleniny.Snad tím dosáhneme, aby děti konzumovaly více ovoce a zeleniny.Díky vyučujícím za spolupráci na tomto projektu. :-)

obrazek obrazek obrazek
obrazek obrazek obrazek
obrazek

Zdravý oběd – 2016

Dne 14.6.2016 se ve školní jídelně konala akce pod názvem " ZDRAVÝ OBĚD ". Gastropromotér Zbyněk Diatka, ve spolupráci s kuchařkami školní jídelny, připravil pro děti lososa na másle se špenátovým bulgurem. Akce se vydařia a doufám, že si i všichni pochutnali. :-)

obrazek obrazek obrazek
obrazek obrazek obrazek
obrazek

Připravila: Lenka Skáceliková


obrazek obrazek obrazek
obrazek obrazek obrazek
obrazek obrazek obrazek
obrazek obrazek obrazek

Napsal L. Souček, tisk, přečteno 4477x

Design by: Petr Újezdský -UJOSOFT (bobobubo) © 11/2011       Stránky běží na RS2 RC 5.3